Map  

50 let znaka PD Snežnik Ilirska Bistrica, 1972

Planinsko leto 1972 je bilo za ilirskobistriške planince posebno leto. V društvu smo se odločili, da vidno proslavimo 65. obletnico ustanovitve društva. Postorili smo tudi še vse, za kar v preteklih letih gradnje društvenih planinskih koč ni bilo časa. Med prvimi nalogami je bila zamisel, da društvo da izdelati prapor z nekaterimi planinskimi in krajevnimi simboli. Načrt zanj nam je pripravil planinski društveni prijatelj Filip Matko Filutek iz Beltincev, ki smo ga spoznali na orientacijskem tekmovanju na Sviščak ...

Read more

Planinsko leto 1972 je bilo za ilirskobistriške planince posebno leto. V društvu smo se odločili, da vidno proslavimo 65. obletnico ustanovitve društva. Postorili smo tudi še vse, za kar v preteklih letih gradnje društvenih planinskih koč ni bilo časa. Med prvimi nalogami je bila zamisel, da društvo da izdelati prapor z nekaterimi planinskimi in krajevnimi simboli. Načrt zanj nam je pripravil planinski društveni prijatelj Filip Matko Filutek iz Beltincev, ki smo ga spoznali na orientacijskem tekmovanju na Sviščakih, ko je tekmoval v ekipi JLA. Upošteval je naše želje, kaj bi radi na znaku društva: obris treh vrhov Snežnika z zasneženim vrhom, zlatorumeno ladjico liburno iz krajevnega grba in letnico 1907, leto ustanovitve društva. Prof. Drago Karolin, društveni predsednik, je še dodal nekaj planinskih simbolov: vrv, cepin in planinsko cvetje. Planinski znak se je uveljavil in ga najdemo na vseh pomembnih društvenih dokumentih in značkah. Prapor, ki s predstavljenim znakom zastopa ilirskobistriške planince že skoraj petdeset let, je izdelala firma Ercigoj v Ljubljani.

vč/420

Picture

Location

Information

Published by

Vojko Čeligoj

Original author

VOJKO ČELIGOJ

Date of creation

1972

Period of creation

20th century

People in the photo

ni oseb

Keywords

planinski znak

Published

07.08.2019 16:27

Modified

08.08.2019 05:57

Filtering options

Search

Content type

CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES
CATEGORIES

Organisation

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam