Zmaga za mnenjske rubrike

Bralci so vsebino svojega tednika večkrat presojali negativno, zato je marca 1973 ured­ništvo časopisa skupaj z občin­skima konferencama SZDL Celje in Žalec pripravilo nagradno anketo, v kateri so želeli izvedeti, kaj bralci menijo o svojem glasilu.

Preberi več
Zgodilo se je prvič, da so z obja­vo v tedniku programsko zasnovo časopisa da­li v javno razpravo. Da bi bila anketa uspešna, so za udeležence pripravili nagradno žrebanje (30 na­grad po 50 din, 10 Libelinih kuhinj­skih tehtnic in 10 servisov tovarne KIL). In rezultati? Na svetu sourednikov, ki so ga sestavljali bralci Novega tedni­ka, so oktobra 1973 predstavili rezul­tate ankete, ki je določila vrstni red najbolj priljubljenih rubrik. Bralci so najraje posegali po rubrikah: Bralci pi­šejo, Njihovo življenje je materinstvo, Mala anketa, Sosed sosedu, Med šti­rimi očmi, Naši znanci, Horoskop, Tednikovi pogovori s kmeti, Interv­juji z delavci in Mali intervjuji – torej temah, ki so obravnavale vsakdanje življenje malega člo­veka. Veliko glasov so dobile tudi raz­vedrilne teme, reportažna rubrika Poglejmo naokrog in Modni kotiček, s katerim so vsak teden razveselili ljudi s plit­kejšimi denarnicami. Ustvarjalci programske sheme No­vega tednika so rezultate upoštevali in novembra 1973 je no­vo shemo potrdil tudi izdajateljski svet.
Redakcijski odbor Novega tednika so leta 1973 sestavljali: Jože Volfand (glavni in odgovorni urednik), Drago Medved (tehnični urednik), Milan Božič, Edi Goršič, Jure Krašovec, Dominika Poš, Zdenka Stopar, Mi­lenko Strašek, Berni Strmčnik in Tone Vrabl, novembra pa sta se re­dakcijskemu odboru pridružila še Branko in Damjana Stamejčič. V veliko pomoč pri nastajanju ted­nika, ki je novembra dosegel naklado 18.600 izvodov (praznična novoletna številka je izšla celo v 21.000 iz­vodih), so bili tudi številni dopisniki, ki so se na pobudo Vinka Langerholca januarja združili v Klub dopisnikov. Na­men kluba, ki ga je vodil Štefan Žvižej, je bil omogočiti lažje in ne­posredno vključevanje dopisnikov v novinarsko delo.