Zmaga in Izidor Trojar - Delovno mesto Zmage Trojar

Vsebino dokumenta predstavlja zgodba z naslovom Delovno mesto Zmage Trojar, ki jo je po spominih svoje sestre napisal Izidor Trojar.

Preberi več

Vsebino dokumenta predstavlja pričevanje Zmage in Izidorja Trojarja. Zmaga je bila vodja odpreme v zavijalnici žebljarne Železarne Jesenice. V spominih je natančno opisala potek dela v zavijalnici žebljarne ter svoje naloge in dolžnosti. Brat Izidor je sestrinim spominom dodal še kratek opis njene delovne poti v železarni, od leta 1946 do upokojitve leta 1976. Dokument vsebuje tudi fotografijo Delavk v žebljarni okoli leta 1950, na kateri je tudi Zmaga Trojar (last Izidorja Trojarja).

DOMOZNANSTVO, ETNOLOGIJA, krajevna zgodovina, Jesenice, ŽELEZARSTVO