O njem so povedali in zapisali

»…iz tiste zemlje, ki je bila polna železne rude, tam kjer so nekoč žareli plavži, ki so danes že v pepelu, od tam je vzeta moja paleta ljubezni in čustvovanja…«

(Franjo Golob)

»Bil je Korošec, toda ne le samo zato, ker mu je na Koroškem stekla zibelka; svoj rojstni kraj, njegovo okolico, vso to zemljo, resno in spokojno, je ljubil resnično, globoko in toplo vse svoje življenje, kot moremo ljubiti le svoj rodni dom. Rad je pozneje odpotoval tja gor, če je le bil pri denarjih, – pomnim, da me je njegova navezanost na rojstno Koroško prav presenečala in malce čudila, kot da pretirava. Srce, srce te zemlje, ki je utripalo v bolesti in radosti skladno z njegovim, srcem otroka te grude, ga je vleklo tako nepremagljivo k sebi.«

Kranjc Boris: Franjo Golob…, Maribor. vestnik, 26.9.1948, št. 86, str. 2.