Življenje Antona Šublja, opernega in koncertnega pevca

Operni in koncertni pevec Anton Šubelj se je rodil 26. aprila 1899 na Rodici pri Domžalah kot najmlajši, deseti otrok očetu Francu Šublju in materi Marjani, rojeni Pirnat. Preberi več

V sodelovanju z OŠ Rodica vam predstavljamo raziskovalno nalogo z naslovom: " Operni pevec Anton Šubelj z Rodice (1899-1965) in njegovo prvo potovanje v Ameriko (1928-1929)". Avtorici sta Lara Tekavc in Nika Grošelj, mentorica pa Vilma Vrtačnik Merčun. Raziskovalna naloga je nastala v okviru programa Gibanje znanost mladini in je na Srečanju mladih raziskovalcev Slovenije 2010 prejela zlato priznanje s področja zgodovine. Naloga predstavlja temo s področja domoznanstva, ki je vezana na območje delovanja knjižnice Domžale.