skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Zeleno za vse čase - zapuščina Alojza Kojca (1898 – 1945)

Vrtnarska zapuščina Alojza Kojca je edinstvena tako v slovenskem, kot tudi v evropskem prostoru. Obsežnost zbirke strokovne literature, vrtnarskih in za vrtnarstvo pomembnih orodij in pripomočkov, ki je bila last le enega človeka, je velika in pomembna ne le za posameznika, temveč tudi za celotno vrtnarsko stroko. Preberi več
Aktualnost razstavljenih eksponatov, od katerih nekateri štejejo preko 100 let, se kaže v razsežnosti hortikulturne stroke, ki po toliko desetletjih še vedno uporablja enako ali podobno orodje, pripomočke in merilne instrumente ter v znanju, ki ga je vrtnarska stroka preko literature takrat izkazovala. Alojz Kojc je bil v koraku s takrat sodobnimi evropskimi vrtnarskimi trendi, ti pa so se v slabem stoletju le malo spremenili.
 
Ponosni smo lahko, da je splet naključij omogočil, da se je zapuščina ohranila do danes in da je na ogled v Šoštanju v Vili Mayer- kraju, v katerem si je Alojz Kojc ustvaril družino in z vsem srcem opravljal svoj poklic.

Avtorici: Nataša Dolejši in Barbara Pajk


Fotogalerija

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Kontaktne osebe

Srečko Maček

Ključne besede

Kojc, Alojz, MUZEJSKE ZBIRKE, vrt, VRTNARSTVO, VRTOVI

Datum objave

02.04.2015 00:00

Zadnja sprememba

20.04.2015 11:54

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam