Zemljevid  
Poleg starega zdraviliškega parka, ki se je raztezal na levem bregu Sušice od Toplic vse tja do Gradišča, so leta 1898 ob cesti proti Novemu mestu nasadili nov zdraviliški park, v naslednjem letu pa je bil dograjen Zdraviliški dom. Preberi več
Poleg starega zdraviliškega parka, ki se je raztezal na levem bregu Sušice od Toplic vse tja do Gradišča, so leta 1898 ob cesti proti Novemu mestu nasadili nov zdraviliški park, v naslednjem letu pa je bil dograjen Zdraviliški dom. Stari kostanjev drevored je ohranil svojo podobo vse do danes, čeprav park ves čas dopolnjujejo in bogatijo z nasadi grmičevja in različnimi drevesnimi vrstami. V letu 2000 je bil park ponovno urejen. Poimenovane so bile drevesne in grmovne vrste, ki rastejo v tem parku. Pot, ki sprehajalca vodi od današnjega hotela Kristal (nekdaj Zdraviliški dom) po parku mimo športnega bazena v stari park, so poimenovali Auerspergova botanična pot.

Fotogalerija

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Kategorije

zgodovina

Kontaktne osebe

Darja Peperko Golob

Ključne besede

Dolenjske Toplice, FOTOGRAFIJE, PARKI, RAZGLEDNICE, ZDRAVILIŠČA

Datum objave

09.05.2013 12:25

Zadnja sprememba

28.06.2013 14:31

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam