skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Zdenka Trobec Milanovič

Zdenka Trobec Milanovič se je rodila v Kranju. Svoja otroška leta je preživljala pri starih starših v škofjeloškem hribovju pod vznožjem Blegoša. Ljudje v vasi so bili v glavnem kmetje in rokodelci. Tudi s klekljano čipko se je srečala doma, saj je stara mama klekljala za Zadrugo DOM. Preberi več
Za poročno darilo je dobila klekljarsko opremo in začela je znova klekljati. Obiskovala je klekljarske tečaje v Škofji Loki, ki so jih vodile učiteljice iz Čipkarske šole Idrija. Nato se je vpisala v Čipkarsko šolo za odrasle v Idriji, kamor hodi še danes. Tam se uči novih tehnik, o zgodovini čipke, njeni uporabi in zaščiti. Na prte in prtičke, uhane, obeske in broške kleklja različne motive, pogosto živali in rože, tu in tam se loti sodobne slike. Njene čipke so podarili v Švico, na Hrvaško, v Kanado in celo v Avstralijo. Njene male rožice pa so odšle na svetovni klekljarski kongres na Japonsko.


Fotogalerija

Informacije

Ključne besede

čipke, KLEKLJANJE, ROČNA DELA

Datum objave

30.10.2012 13:51

Zadnja sprememba

10.11.2012 09:07

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam