Zemljevid  

Zbirka plebiscitnega gradiva v Koroški osrednji knjižnici

Zbirka plebiscitnega propagandnega gradiva, ki jo hrani Koroška osrednja knjižnica, je velikega zgodovinskega pomena in dragocen dokument dogajanj po koncu prve svetovne vojne, ki so nesrečno posegla v življenje koroških Slovencev.

Preberi več
Zbirka nima jasne provinience. Predvidevamo, da je večino gradiva prišlo v knjižnico skupaj z obsežno zapuščino dr. Julija Felaherja, neutrudnega borca za pravice koroških Slovencev. Nekaj plebiscitnih plakatov je podaril Janko Messner, manjši fond pa je knjižnica odkupila od zasebnega zbiralca.
Gradivo smo v letu 2010 ob sofinanciranju Ministrstva za kulturo v celoti digitalizirali, objavili na portalu slovenske digitalne knjižnice dLib, kataložni zapisi pa so del vzajemne baze COBIB.
Zbirka zajema 92 različnih enot gradiva, nekatere tudi v dvojnicah. Glede na vrsto gradiva so to: plakati (10), letaki (21), lepaki (38), razglednice (13), plebiscitne brošure (3), plebiscitne znamke (5) ter spominski plebiscitni kovanec.

Fotogalerija

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Kontaktne osebe

Simona Vončina

Ključne besede

KOROŠKI PLEBISCIT 1920, Plebiscitna propaganda

Datum objave

02.03.2012 10:57

Zadnja sprememba

01.06.2020 11:33

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam