Zadnji plemiški lastniki

Potomstvo grofa Huga in grofice Izabele je bilo dolgo skrivnost. Grof Heinrich Marenzi je leta 2006 v svoji knjigi “Meine Familie” zapisal, da je bil njun zakon brez otrok, Majda Smole pa v svojem delu “Graščine na nekdanjem Kranjskem” iz leta 1982 omenja dva sinova, Gilberta in Rudolfa, ki da ju je mati razdedinila in spodila z doma. Kot dediča po pokojnem očetu sta namreč leta 1906 ravensko posest proti materini volji prodala, mati pa jo je že po desetih dneh s preplačilom odkupila. Odtlej ni hotela o svojih potomcih nič več slišati. V resnici pa sta to bila njena svaka, Hugova brata. Gilbert je bil spoštovan diplomat in večkratni ambasador v raznih deželah, Rudolf pa poveljnik cesarsko-kraljeve fregate na Donavi.