Začetki drsanja v Celju

Že ob izteku sedemdesetih let 19. stoletja je bilo v Celju popularno drsanje. Ob izteku leta 1877 je Cillier Zeitung napovedoval vnovično odprtje drsališča in sporočil cene vstopnic. Drsališča so bila prvi prostori družabnega srečevanja meščanov na prostem, ki so sicer zime tradicionalno raje preživljali v zakurjenih prostorih. Ob drsališču se je ob zimskih popoldnevih, ki so se raztegovali v noč, rado zbiralo staro in mlado, ob vikendih in praznikih pa so se organizirale še posebne zabave, kjer je igrala živa glasba, noč pa so razsvetljevali tudi ognjemeti. Decembra 1878 se je v Cillier Zeitung napovedalo tudi tekmovanje v kegljanju na ledu, v Deutsche Wacht januarja 1889 pa opazimo oglas, da se organizira drsalna tekmovanja v treh kategorijah: za moške, ženske, za juniorje pa so izvedli drsanje z ovirami.