Westnovi denarni zavodi in odnos Westnov do delavcev

Westni so se uveljavili tudi na področju bančništva. Ker je njihovo premoženje po prvi svetovni vojni stalno naraščalo, so začeli stremeti za tem, da bi postali neodvisni od bank in si ustvarili lastni denarni zavod. S tem namenom so v družbi z Ljubljansko mestno hranilnico odkupili Ljubljanski kreditni zavod za trgovino in industrijo, ki je bil dotlej podružnica Dunajskega denarnega zavoda.  Zatem so kupili delnice Dunavske banke v Beogradu, ki je bila ustanovljena leta 1897 in je imela pol milijona dinarjev svojega kapitala.  Po vstopu v ta denarni zavod so Westni njegovo delniško glavnico takoj povečali na 3 milijone in leta 1927 na 13 milijonov dinarjev.  Maja 1930 so navedeni denarni zavod združili s Trgovsko banko d. d. v Zemunu, ki je bila denarni zavod vojvodinskih Nemcev, in ob njuni združitvi delniško glavnico povečali na 20 milijonov dinarjev.