Sežana, Vidmašče - vsakdan Preberi več
Fotografije Josipa Trebca imajo veliko dokumentarno vrednost. Na njih ujame vsakdanje motive – bose noge otrok, pokrpane obleke, ženske poglede, v katerih se zrcalijo izkušnje življenja, perice, šivilje, koline, otroke v različnih položajih (ko se držijo za roke s starši, ko jih starejše sestre držijo v naročju, zabrisane podobe mlajših otrok, ki ne morejo ostati na mestu za čas fotografiranja, vidijo se bodoče lepotice in tihe miške, vidi se nagajivost v fantovskih očeh in resnost odraščajočih moških). Josip je imel oko za podrobnosti, zato njegove fotografije delujejo osebno.
Večina fotografij je posneta na Vidmašču v Sežani, kjer je imel Josip tudi svoj studio.

DOMOZNANSKE ZBIRKE, DOMOZNANSTVO, FOTOGRAFI, FOTOGRAFIJE, Sežana, Vidmašče, VSAKDANJE ŽIVLJENJE