Voščilnice fotografije

Med umetniške voščilnice lahko štejemo tudi voščilnice fotografije, ki so se pojavile med obema vojnama in so jih na fotografskem papirju producirali različni fotografski ateljeji. Preberi več

Med umetniške voščilnice lahko štejemo tudi voščilnicefotografije, ki so se pojavile med obema vojnama in so jih na fotografskempapirju producirali različni fotografski ateljeji. Knjižnica Mirana Jarca Novomesto hrani zbirko velikonočnih voščilnic fotografij v črno-beli tehniki.Motivika na njih ni zelo pestra, saj gre večinoma za spomladanske pokrajinskeprizore, krščanske simbole in za fotografijo prirejene najznačilnejše simboleVelike noči, pirhe in butarice. Večinoma je na voščilnicah fotografijahnavedeno tudi ime avtorja fotografije.

Bojana Medle