Vojaki in štab 12. c. kr. peh. polka, verski obred, Lvov, 1916

Duhovniki (feldkurati) različnih veroizpovedi (odvisno od verske sestave moštva) so v improviziranih kapelah oz. molilnicah, ki so jih postavili vojaki tik za bojno črto, priložnostno opravljali versko obredje za demoralizirana moštva. Preberi več
Smrt je bila pogosta in raznovrstna. Jutro na frontni črti v tem dnevu ni pomenilo večera. Po avstro-ogrskem šematizmu iz leta 1914 je bila duhovna oskrba na fronti predvidena za vse veroizpovedi (katoliki, protestanti, pravoslavni, židje, muslimani …). Velikokrat so vojaki različnih veroizpovedi pri svojem verskem obredu uporabljali isto molilnico.