Seznam Preberi več
• Auersperger Alenka, Da bi v pozabo ne zbrisal jih čas, Društvo za vzdrževanje partizanskih grobišč v Rogu, Dolenjske  Toplice, 2006
• Jakac, Božidar, Ob odkritju spomenika Miranu Jarcu v Novem mestu, 14. IV. 1956, rokopis, Ms 115 št. 1
• Jarc, Miran, Novo mesto, Obzorja, Maribor, 1989, str. 133-134
• Mušič, Marjan, Novomeška pomlad, Obzorja, Maribor, 1974, str. 94
• Peperko Golob Darja, Miran Jarc (1900-1942) : ob stoletnici umetnikovega rojstva, Knjižnica Mirana Jarca, Novo mesto, 2000
• Pogačnik, Tone, Posebna zbirka Boga Komeja, v: Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto : 1946 – 1996, Knjižnica Mirana Jarca, Novo mesto, 1996
• Šurla, Andrej, Obrnilo se je sto let : stoletnica rojstva Mirana Jarca, v Rast št. 3-4, jul. 2000, str. 253

Darja Peperko Golob

Jarc, Miran, obletnice, SPOMINSKE RAZSTAVE, ZAPUŠČINA