Viri in literatura

Braudel, F. 1991: Čas sveta. Materialna civilizacija, ekonomija in kapitalizem, XV. - XVIII: stoletje I. Ljubljana: Škuc, Filozofska fakulteta.

Preberi več

Debeni Soravito, L. 1996: Stroia delle floricoltura industriale e del vivasimo a Gorizia 1850-1918. V: Nouova Iniziativa isontina, N. 13, 49-56.

Germ, T. 2002: Vrtnica. V: Simbolika cvetja. Ljubljana: Mladinska knjiga, str. 99-104.

Golob-Klančič, J. 1973: Eksotični park na Rafutu pri Novi Gorici. V: Varstvo narave, (Nature conservation), vol. 7, 37-50.

Martelanc, J. 1972: Rojstni dan Nove Gorice naj bo 3. december1947. V: Srečanja 7/1972.

Kogej, K. 2008: Z okusom vrtnic. Nova Gorica: HIT.

Kraigher, i. 1972:Datum odločitveza gradnjo Nove Gorice. V: Srečanja 7/1972.

Odlok o prostorskih ureditvenih pogojih za posege v prostor na mestnem območju Nove Gorice (prečiščeno besedilo). 2006. Nova Gorica, Mestna občina Nova Gorica.http://www.novagorica.si/util/bin.php?id=2006060108233072 (27. 5. 2008)

Marušič, I.1966: Nova Gorica - hotikulrturni spomeni. V: Goriška srečanja, št. 1, 26-31.

Spač, I. 2010: Grajske v zahodni Sloveniji. Območje Nove Gorice in Gorice. Knj. 3, Ljubljana: Viharnik.

Snoj, M. 2009: Etimološki slovar slovenskih zemljepismih imen Ljubljana: Modrijan, Založba ZRC.

Torkar, V. 1993: Urbanistična zasnova mesta Nova Gorica: oblikovanje fizične strukture mesta, Nova Gorica: oblikovanje fizične strukture mesta, Nova Gorica: Studio Axa.

Rednak, J. 2008:  Urbano drevje in grmovaje na javnih površina Nove Gorice: diplomsko delo. Univerza v Ljubljani, Biotehnična fakulteta, Oddelek za gospodarstvo in obnovljive vire.

Arhivski viri:

Pokrajninski arhiv Nova Gorica - PANG