Viri in literatura

Mladen Bogič, Pregled razvoja železniškega omrežja v Sloveniji in okolici, zbirka Tiri in čas, Ljubljana, Slovenske železnice, Železniški muzej, 1998.

Janez Cvirn, Andrej Studen, "Ko vihar dirjajo hlaponi" : k socialni in kulturni zgodovini železnice v 19. stoletju, zbirka Tiri in čas, Ljubljana, Slovenske železnice, Železniški muzej, 2001.

Branko Goropevšek: "Vaši pomisleki morebiti niso bili povsem upravičeni, mesto se vendar razvija", Oris prostorske širitve celjskega mesta in predmestij od srede 19. stoletja do leta 1918, v: Iz zgodovine Celja 1848–1918, Celje, Muzej novejše zgodovine Celje, 1998.

Kmetijske in rokodelske novice, ur. Jožef Blaznik, letnik 4, številka 19 (13.05.1846). DLIB, javna domena.

Muzej Južne železnice Šentjur, Železna cesta: katalog Muzeja Južne železnice Šentjur, Celje : Muzej novejše zgodovine Celje, 2016.

Ignac Orožen, Celska kronika, faksimile, uredil Branko Goropevšek, Nazarje: Epsi ; Celje, Osrednja knjižnica Celje, 1997.

Karol Rustja, 150 let proge Celje-Ljubljana, zbirka Tiri in čas, Ljubljana, Slovenske železnice, Železniški muzej, 1999.

Jasna Vanček, Graditelji južne železnice: diplomska naloga, Ljubljana 2005.

Damir Žerič, Celeia Cilli Celje, Celje, Pokrajinski muzej Celje, 2011.