Viri in literatura

Pri pripravi zbirke o starih mlinih v severovzhodnem delu Prekmurja ob madžarski meji so bili uporabljeni naslednji viri in literatura:

Arhiv PiŠK MS: Sresko načelstvo Murska Sobota, sign. 17, 17/18; 17, 17/31.

Na robu spomina = Az emlékezet margójan / Arhitekturna delavnica Motvarjevci = Épitészeti műhely Szentlászlo, 2002/03. Moravske Toplice: Občina, 2003.

Benczik, Gyula. HodosKapornak és Domafölde története a magyar honfoglalástól a 19. század közepéig = Zgodovina naselij Hodoš, Krplivnik in Domafölde. V: Hodos és Kapornak története = Zgodovina Hodoša in Krplivnika.  Lendava: Zavod za kulturo madžarske narodnosti, 2005. str. 13-78..

Göncz, László: A dualizmus korától a 20század végéig = Hodoš in okolica od avstrijsko-madžarske sprave do konca 20. stoletja. V: Hodos és Kapornak története = Zgodovina Hodoša in Krplivnika.  Lendava: Zavod za kulturo madžarske narodnosti, 2005, 96-163.

Göncz, László. Pártosfalva és Szentlászló vidéke a 19. század közepétől a 20. század utolsó negyedéig = Območji Prosenjakovcev in Motvarjevcev od srede 19. do zadnje četrtine 20. stoletja. V: Kovács Attila (Szerk. = Ur.). Határok mentén: fejezetek Csekefa, Kisfalu, Pártosfalva, Szentlászló és Szerdahely történetéből = Obmejna stikanja: poglavja iz zgodovine Čikečke vasi, Motvarjevcev, Pordašincev, Prosenjakovcev in Središča, 2015, str. 61-157, 279-367.

Holub József. Zala megye középkori vízrajza. Zalaegerszeg: Göcseji Múzeum, 1963.

Holec, Karel. Lutharov mlin na Hodoši. Porabje: časopis Zveze  Slovencev na Madžarskem, letn. 26, št. 26 (30. jun. 2016), str. 5.

Kercsmár Rózsa. Domonkosfa krónikája. Lendva: Muravidéki Magyar Nemzetiségi Közösség, 1990, str. 113-119.

Sedar, Klaudija; Papp, Jožef: Stari mlini od Hodoša do Čikečke vasi. Pokrajinska in študijska knjižnica Murska Sobota, 2018.

Zelko Ivan. Mlinarstvo pri panonskih Slovencih. Kronika: časopis za slovensko krajevno zgodovino. Letn. 15, št. 3 (1967), str. 129-134.