Za nastanek prispevka so bili uporabljeni naslednji viri in literatura:

Preberi več

BAHOR, Stanislav. 2009: Skriti knjižni zakladi: pisna dediščina samostanskih in cerkvenih knjižnic v Sloveniji. Ljubljana: NUK, Založba Tuma.

BALIČ, Jože. 1887: Črtice iz Kociančičevega življenja. V: Soča, 30. 9. 1887, 12.

Brata Miladinova: ljudske pesmi v slovenskem prevodu Štefana Kociančiča (ur. in spremno besedo napisal Dragi Stefanija). 1984. Nova Gorica: Goriški muzej et al.

BERČIČ, Branko. 2007: Avstrijska bibliotečna instrukcija iz leta 1778 in ljubljanska licejska knjižnica. V: Knjižnica, letn. 51, 15–21.

BRATUŽ, Lojzka. 2002: Iz goriške preteklosti: besedila in liki. Gorica: Goriška Mohorjeva družba.

Gorica in njena grofija (ur. Sergio Tavano in Branko Marušič). 2002. Gorica: Goriška pokrajina.

BRECELJ,  Marijan. 1973: Zapisek o Staniču. V: Valentin Stanič. Ur. M. Brecelj. Gorica: Goriška Mohorjeva družba, 161–170.

FABBRO, Ettore. 1984: L'opera del bibliotecario. V: Stefano Kociančič (18181883) un ecclesiastico al servizio della cultura fra Sloveni e Friulani, Gorizia: Istitituto di storia sociale e religiosa, 45–48.

Instrukcija, predpisana za vse univrzitetne in licejske knjižnice z dvornik dekretom 30. Aprila 1778, št. 628. V: Knjižnica, letn. 51, 11–14.

KOCIANČIČ, Štefan. 1853: Cerkveno slovstvo na Goriškem. V: Zgodnja danica, 17. II., 28.

KOCIANČIČ, Štefan. 1875: De bibliothecis. V: Folium periodicum archidioeceseos Goritiensis, Goritiae: Typ. Mailing, 36–40, 55–59, 77–79, 84–87.

KOCIANČIČ, Štefan. 1871: De bibliothecis parochialibus. V: Folium Dioecesanum Tergesti, Tergeste: Typ. Weis, 6–9, 21–23, 42–44, 60–62, 112–114.

KOCIANČIČ, Štefan. 1875: De bibliotecis praeprimis parochialibus rite ordinandis, dirigendis et conservandis:  brevis instructio. Goritiae: Mailing, 42 str.

KOCIANČIČ, Štefan. 2002: Nekdaj in zdaj. V: Goriški spomini: sodobniki o Gorici in Goriški v letih 1830–1918 (ur. Branko Marušič). Gorica: Goriška Mohorjeva družba, 15–32.

KOCIANČIČ, Štefan. 2002: Vse se spreminja – vse mine. V: Goriški spomini: sodobniki o Gorici in Goriški v letih 1830–1918 (ur. Branko Marušič). Gorica: Goriška Mohorjeva družba, 33–36.

KOLENC, Petra. 2007. Delovanje Štefana Kociančiča v Gorici in njegove publicistične objave o Goriški v Zgodnji danici (1851–1862). V: Kronika: časopis za slovensko krajevno zgodovino, 259–272.

KOLENC, Petra. 2007. Semeniška knjižnica v Gorici v času Štefana Kociančiča in njegov doprinos k bibliotekarski stroki. V: Izvestje Raziskovalne postaje ZRC SAZU v Novi Gorici, št. 4, 19–23.

KRALJ, Franc. 1984. La personalità ecclesiastica. V: Stefano Kociančič (18181883) un ecclesiastico al servizio della cultura fra Sloveni e Friulani, Gorizia: Istitituto di storia sociale e religiosa, 21–30.

LOGAR, Janez. 1970: Uvod v bibliografijo. Ljubljana: NUK.

MARUŠIČ, Branko. 1979: Prvi slovenski goriški tednik Domovina. V:Zbornik Goriške knjižnice Franceta Bevka: ob njeni tridesetletnici. Nova Gorica : Goriška knjižnica Franceta Bevka, 117–128.

MARUŠIČ, Branko. 1984: Bibliografia delle opere in Sloveno. V: Stefano Kociančič (1818–1883): un ecclesiastico al servizio della cultura fra Sloveni e Friulani. Gorizia: Instituto di Storia Sociale e Religiosa, 112–130.

MARUŠIČ, Branko. 1984: Bibliografia delle opere in ebraico, V: Stefano Kociančič (1818–1883): un ecclesiastico al servizio della cultura fra Sloveni e Friulani. Gorizia: Instituto di Storia Sociale e Religiosa, 109.

MARUŠIČ, Branko. 1984: Il contributo alla cultura Slovena, V: Stefano Kociančič (1818–1883): un ecclesiastico al servizio della cultura fra Sloveni e Friulani. Gorizia: Instituto di Storia Sociale e Religiosa, 37–44.

MARUŠIČ, Branko. 1985: Goriška Furlanija v delih Štefana Kociančiča. V: Primorski čas pretekli. Koper, 266–279.

MARUŠIČ, Branko. 2001: Skozi preteklost Goriške: ob tisočletnici prve omembe Gorice in Solkana ter ob tisočletnici zametka Goriške. Nova Gorica : Mestna občina.

MARUŠIČ, Branko. 2002: Štefan Kociančič. V: Gorica in njena grofija. Gorica: Goriška pokrajina, str. 130–131.

MARUŠIČ, Branko. 2013: Državni in deželni poslanec Anton Černe (1813–1891).

PAVŠIČ, Tomaž. 1980: Spomeniki in spominske plošče osebam v občinah Ajdovščina, Idrija, Nova Gorica, Sežana in Tolmin. V: Goriški letnik, št. 7, 141–209.

PETEK, Marija. 1998: Nekaj pomembnejših pravilnikov za katalogizacijo. V: Zbornik razprav: 10 let Oddelka za bibliotekarstvo, Ljubljana: Filozofska fakulteta, 231–242.

PETEK, Marija. 2011: Knjiga kot predmet katalogizacije. V: Knjižničarske novice 21(6), 4–7.

PODGORNIK, Franc. 1883: Štefan Kociančič II. V: Ljubljanski zvon, 398–401.

PODREKA, Mitja. 2000: Semeniška knjižnica v Gorici: diplomska naloga. Ljubljana: Filozofska fakulteta, Oddelek za bibliotekarstvo.

PREMK, Francka. 1997: Štefan Kociančič, pozabljeni slovenski genij? Revija SRP : svoboda, resnica, pogum, št. 96, 82–89.

RIJAVEC, Mirko. 1982: Kociančič Štefan. V: Primorski slovenski biografski leksikon, 8. sn., Gorica: Goriška Mohorjeva družba, 82–84.

RUTAR, Simon. 1883. Štefan Kociančič I. V: Ljubljanski zvon, 331–335.

Stefano Kociančič (1818–1883): un ecclesiastico al servizio della cultura fra Sloveni e Friulani. 1984. Gorizia : Instituto di Storia Sociale e Religiosa.

SVOLJŠAK, Sonja. 2005: Pregled nekaterih historičnih sistemov organizacije znanja in klasifikacije: s posebnim poudarkom na vsebinskih ureditvah samostanskih knjižnic. V: Knjižnica, 49/1–2, 203–215.

ŠUŠMELJ, Jože. 2014: Andrej baron Winkler: 18251916: krminski in tolminski okrajni glavar, poslanec v goriško-gradiškem deželnem zboru, poslanec v državnem zboru na Dunaju, predsednik dežele Kranjske. Lokve: Društvo Planota.

TAMANI, Giuliano. 1984: L'attività di semitista, V: Stefano Kociančič (1818–1883): un ecclesiastico al servizio della cultura fra Sloveni e Friulani. Gorizia: Instituto di Storia Sociale e Religiosa, 31–35.

TASCA, Davide. 1997: Uno studioso Sloveno nella Gorizia dell'ottocento: la figura e l'opera di Štefan Kociančič. Udine: [s.n. ].

TAVANO, Sergio. 1984: Gli scrittori di Stefano Kociančič sulle antichità cristiane, V: Stefano Kociančič (1818–1883): un ecclesiastico al servizio della cultura fra Sloveni e Friulani. Gorizia: Instituto di Storia Sociale e Religiosa, 49–76.

TAVANO, Luigi. 1984: Lo storico regionale, V: Stefano Kociančič (1818–1883): un ecclesiastico al servizio della cultura fra Sloveni e Friulani. Gorizia: Instituto di Storia Sociale e Religiosa, 77–88.

TAVANO, Sergio. 1984: Bibliografia in latino, V: Stefano Kociančič (1818–1883): un ecclesiastico al servizio della cultura fra Sloveni e Friulani. Gorizia: Instituto di Storia Sociale e Religiosa, 103–107.

TAVANO, Luigi. 2002: Gorica, središče nove nadškofije. V: Gorizia 1001–2002: Slovenci v Gorici = Gli Sloveni di Gorizia (ur. Branko Marušič... et al). Gorica : SLORI, 228–251.

TRDINA, Janez. 1987: Podobe prednikov : zapiski Janeza Trdine iz obdobja 1879–1879. Ljubljana : Knjižnica revolucionarne teorije.

ZAJC, Marko. 2002. Kocine zgodovine. Nova Gorica : Zavod Masovna.

kultura