Viri in literatura, uporabljeni za izdelavo digitalne zbirke Velikan slovaropisja Maks Pleteršnik:

Preberi več

Ogorevc M,. Dušič M., Ornik F.: Bršljanov cvet: Maks Pleteršnik vedno z nami. Pišece: Komisija "Maks Pleteršnik", Novo mesto: Tiskarna Novo mesto, Dolensjka založba, 1999.

Mlinar R.: Maks Pleteršnik: teden s slovaropiscem. Celje: Celjska Mohorjeva družba: Društvo Mohorjeva družba, 2018.

DAL narodu je svojemu zaklad, odkril bogastvo mu slovenskega jezika : [projektna naloga : 1992-1994] / [nosilci projekta učenci in učitelji OŠ Maksa Pleteršnika Pišece ; sodelovali Turistično društvo Pišece ... et al.].  - Pišece: Osnovna šola, 1994.

Rotar J.: Slovarnik Maks Pleteršnik je bil jasen in odločen: zgodovinski spomin. V: Delo letn. 36, št. 214 (1994), str. 13.

Luzar M.: Kaj preti učenjakovi dediščini? V: Dolenjski list leto 64, št. 24 (13. jun. 2013) str. 11.

Dušič M.: S Pleteršnikom na periferiji. V: Dolenjski list leto 65, št. 19 (8. maj 2014) str. 27.

Jakopin F.: Maks Pleteršnik - mojster slovenskega slovaropisja. V: Zbornik predavanj, 1994, str. 23-34.

Čuk S.: Maks Pleteršnik. V: Ognjišče leto 29, št. 9 (1993) str. 44-45.

Ilich I.: Ob 80-letnici smrti Maksa Pletrešnika: zgodbe slovenskih knjig. V: Rodna gruda leto 50, št. 10/11 (2003) str. 14-15.

Zgibanka Pleteršnikova domačija v Pišecah.