Izbor:

Rojic, Vida: Iz zgodovine Strnišča in Kidričevega. V : Časopis za zgodovino in narodopisje, letn. 55 = n.v. 20,  št. 1, 1984, str. 57-121

Kolar, Nataša: »Oj, fanti, kaj pa zdaj?« : vojaška taborišča in rezervne bolnišnice v Strnišču med letoma 1915 in 1918. Ptuj, Pokrajinski muzej, 2007

Kolar, Nataša: Prispevki k zgodovini Kidričevega v luči prve svetovne vojne. V: Zbornik občine Kidričevo. Kidričevo, občina, 2010, str. 142-157

Mavrič, Irena: Zgodovina Kidričevega. V: Kidričevo: zbornik referatov s posvetovanja Umetnostnozgodovinskega društva. Ljubljana, Slovensko umetnostnozgodovinsko društvo ; Kidričevo, Talum, 2003, str. 7-15

Pulko, Radovan: Taborišče ruskih beguncev v Strnišču. V: Zbornik občine Kidričevo. Kidričevo, občina, 2010, str.158-173

Šuligoj, Ljubica: Primorski begunci med svetovnima vojnama na ptujskem območju. V: ČZN, letn. 78 = n.v. 43, št. 2/3, 2007, str. 154-179

Ptujski list : politično gospodarski tednik,  Ptuj, 1919-1922

Slovenec : političen list za slovenski narod, Ljubljana, 1843-1945