Viri

Viri in literatura

Grafenauer, Bogo: Boj za staro pravdo v 15. in 16. stoletju na Slovenskem: Slovenski kmečki upor 1515 in hrvaško-slovenski kmečki upor 1572/73 s posebnim ozirom na razvoj programa slovenskih puntarjev med 1473 in 1573, Ljubljana, Državna založba Slovenije, 1974.

Grafenauer, Bogo: Kmečki upori na Slovenskem, Ljubljana, Državna založba Slovenije, 1962.

Grafenauer, Bogo: Zgodovina slovenskega naroda, III. zvezek, Doba prve krize fevdalne družbe na Slovenskem od začetka kmečkih uporov do viška protestantskega gibanja, Ljubljana, Kmečka knjiga, 1956.

Gubo, Andreas: Geschichte der Stadt Cilli vom Ursprung bis auf die Gegenwart, Graz, Ulrich Moser, 1909.

Kordiš, Ivan; Petrovič, Mihael, ml.; Jerbič Perko, Vesna: Leukhup, leuhkup woga gmaina: 500 let slovenskega kmečkega upora 1515, Kočevje, Pokrajinski muzej, 2015.

Koruza, Jože: „Vprašanje slovenskih uporniških pesmi“, Kmečki upori v slovenski umetnosti, ur. Štefan Barbarič, Ljubljana, Slovenska matica, 1974, 47–67.

Liška, Janko: „Aškerčeva Stara pravda v luči kritike“, Kmečki upori v slovenski umetnosti, ur. Štefan Barbarič, Ljubljana, Slovenska matica, 1974, 97–119.

Orožen, Janko: Zgodovina Celja in okolice, 1. del, Od začetka do leta 1848, Celjski zbornik, Celje, Kulturna skupnost občine Celje, 1971.

Paternu, Boris: „Od kmečke puntarske do partizanske pesmi“, Kmečki upori v slovenski umetnosti, ur. Štefan Barbarič, Ljubljana, Slovenska matica, 1974, 31–46.

Reisp, Branko: Podobe iz kmečkih puntov: ob 500-letnici kmečkih uporov na Slovenskem in 400-letnici hrvaško-slovenskega punta, Ljubljana, Narodni muzej, 1973.

Stopar, Ivan: Stari grad med včeraj, danes in jutri, Celje, Zavod za varstvo naravne in kulturne dediščine Celje, 2000.

Tancik, Ferdinand: „Vojna stroka v obdobju od leta 1500 do 1650“, Kmečki punti na Slovenskem: razprave in katalog dokumentov, ur. Bogo Grafenauer in Branko Reisp, Ljubljana, Narodni muzej, 1973, 69–92.

Zadravec, Dejan: „Genealoško deblo plemiške rodbine Herberstein (Genealogia Herbersteiniana) “, Arhivi – zakladnice spomina, ur. Andrej Nared, Ljubljana 2014, 278.