ARHIVSKI VIRI

Archiv der Diözese Gurk in Klagenfurt: Pastoralakten St.Paul/Gail

Archivio Arcidiocesi di Gorizia: ACAG, Matricole parrocchie Slovene, Natti, Canale 1876–1925; ACAG, Matricole parrocchie Slovene, Matrimoni, Canale, 1835–1921; ACAG, Matricole parrocchie Slovene, Matrimoni, Descla 1835–1944

Archivio storico dell’Unione delle comunità ebraiche Italiane, Roma (AUCEI): Fondo Attività dell‘Unione delle Comunità Israelitiche Italiane fino al 1933

Archivio di Stato di Gorizia: Testamenti del Tribunale Civico Provinciale di Gorizia; Capitanatto distrettuale di Gorizia

Archivio di Stato di Trieste: AST I. R. Luogotenenza societa

Archivio Storico Provinciale di Gorizia: Archivio della I. R. Società Agraria di Gorizia; Archivio della I. R. Societa di Gorizia

Arhiv Filozofske fakultete: Arhiv FF, Vloga za promocijo za doktorja znanosti

Arhiv Republike Slovenije ARS, AS 77; ARS, AS 1039, Osebni fond Bogumil Vošnjak ARS, AS 1931

Arhiv Studia Slovenic: Fond Vošnjak

Arhivsko-muzejska služba Univerze v Ljubljani: AMSU, VII-78, Dr. Mantuani-Dolar Ljudmila;  AMSU, Promocijski protokol Univerze v Ljubljani; AMSU, Rektorat I; AMSU, Rektorat IV

Biblioteca Statale Isontina, Biblioteca Civica di Gorizia: Morelli di Schönfeld, C. (ms.): Illustri goriziani, Biblioteca Statale Isontina, Biblioteca Civica di Gorizia, ms. Civ. 57

Goriška knjižnica Franceta Bevka: Bauzer, M. (ms.), Historia rerum Noricarum et Foroiuliensium. Goriška knjižnica Franceta Bevka, Domoznanstvo 10302; tipkopis rokopisa, ki se hrani v Narodni in univerzitetni knjižnici v Ljubljani

Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo: FAKK, Marija Perpar, personalna mapa

Konsistorialarchiv der Erzdiözese Salzburg: Ordinationsakten 1802

Muzej Velenje: Miha Vošnjak

Narodna in univerzitetna knjižnica, Rokopisni oddelek: MS 1409, [Kumar, I.];  MS 484, Josip Cimperman, Korespondenca. Pisma Pavline Pajkove Josipu Cimpermanu; NUK, S.f. 312, Letaki II. Mapa 10, št. 7, Slovenska deklaracija ali Punktacije; Slovenske ljudske stranke

Pokrajinski arhiv v Novi Gorici: PANG 37, Občina Kanal

Zapuščina Frana Rojca

OBJAVLJENI VIRI

Codelli, P. A. (1975), Gli scrittori Friulano-Austriaci degli ultimi due secoli. [Bologna], Arnaldo Forni editore.

Gaudentius Hilarinus Goritianus = Goričan Gavdencij Hilarin (1995), Oratio. Govor. Marušič, B., Štih, P. (ur.), Pater Martin Bavčer. Ob štiristoletnici rojstva. Nova Gorica, Goriški muzej; Ljubljana, Zgodo- vinski inštitut Milka Kosa ZRC SAZU.

Ischia, G. G. d‘ (1899), Historia della principale Contea di Goritia Nella Prouincia Foro-Iuliense, O‘ siasi Racconto Crono-Stemmatograffico di que‘ Prencipi Conti, Stab. tip. Giov. Gorizia, Paternolli.

Morelli di Schönfeld, C. (2003), Istoria della Contea di Gorizia in quattro Volumi compresavi un Appendice di note illustrative. Mariano del Friuli, Edizioni della Laguna.

Rith di Colenberg, B. (1629): Commentari della gverra moderna Passata nel Friuli, et ne‘confini dell‘Istria, et di Dalmatia. Divisi in otto libri. Nel principio de‘quali vi s‘appresenta vn Compendio d‘alcune memorie antiche precedenti ad essa moderna Guerra. Trieste, Antonio Turrini.

Pertrattazioni della Dieta provinciale della Contea principesca di Gorizia e Gradisca. Gorizia, Giunta provinciale, 1902.

Ročni kažipot po Goriškem in Gradiščanskem za leto 1894. Gorica, Goriška tiskarna, 1894.

Ročni kažipot po Goriškem in Gradiščanskem za leto 1901. Gorica, Goriška tiskarna, 1901.

ČASOPISNI VIRI

Domovina Gazzetta Goriziana Gorica, Novi akordi, Novice gospodarskih, obertnijskih in narodnih stvarì, Planinski vestnik, Primorski gospodar, Slovenija Slovenski gospodar Soča, Učiteljski tovariš, Zora, Ženski svet

SPLETNI VIRI

Josip Doljak, PSBL (Jožko Vetrih): https://www.slovenska-biografija.si/oseba/sbi176784/(vpogled 26. 3. 2018).

SBL, PSBL. Dostopno na: Slovenska biografija. http://www.slovenska-biografija.si/ (vpogled, 26. 3. 2018).

USTNI VIRI

Ustna pričevanja Rojčevih sinov Marka in Iva.