skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Vaški vrt v Smledniku

Ideja o ureditvi vaškega vrta je v društvu vzniknila spomladi 2016: Društvo Slovenski center za ustno zgodovino je želelo nekako nadaljevati tradicijo flančnikov izpred leta 1953. To tradicijo nadaljuje prireditev z naslovom Flancanje, ki jo društvo prireja že od leta 2004, toda to je dogodek enkrat na leto, Vaški vrt pa nas lahko vsak dan opominja na vrednote, kot so veselje, zdravje, povezanost z naravo, sodelovanje in ki pomagajo skupnosti do boljšega življenja in trdnejše medsebojne povezanosti.

Preberi več

Projekt so poleg župnije Smlednik, ki je odstopila zemljišče, podprli tudi KS Smlednik, KUD Smlednik, TD Smlednik, vsi vzgojno-izobraževalni zavodi v KS Smlednik in seveda Občina Medvode. Pri urejanju zemljišča je sodelovalo tudi zelo veliko posameznikov, ki so skupaj opravili približno šeststo ur fizičnega dela, približno 250 ur dela je bilo treba za organizacijo, tudi več kot dvesto rastlin, ki so jih zasadili, je bilo podarjenih.

Fotogalerija

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Avtor besedila

Urška Sešek

Kontaktne osebe

Tatjana Mavrič

Ključne besede

Smlednik, Medvode, VRTNA ARHITEKTURA, VRTNARSTVO, VRTOVI

Datum objave

05.10.2020 11:58

Zadnja sprememba

29.09.2020 12:31

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam