V samostojni Sloveniji od leta 1991 do 2015

V celjskem Mestnem parku  so se treningi  umetnostnega  drsanja, hokeja na ledu, kotalkanja in tenisa organizacijsko izvajali pod okriljem enotnega športnega društva HDK Celje. Sekcija umetnostnega drsanja in kotalkanja je imela samostojno vodstvo in program dela. Nastopala je pod imenom DKK Tkanina Celje. Ta pravni status se je uredil šele leta 1998, po finančnem propadu hokejske sekcije, ko se je klub registriral kot samostojno športno društvo DK Celje. Njegov pobudnik in predsednik je vse od sredine osemdesetih let do današnjih dni mednarodno uveljavljeni športni funkcionar v umetnostnem in hitrostnem drsanju Ivan Pfeifer, ki je tudi vseskozi v vrhu vodstva drsalne zveze v Sloveniji. Z ekipo sodelavcev, ki izhajajo predvsem iz starševskih vrst aktivnih drsalcev, je ustvaril tim, ki je odlično  pripravil vrsto odmevnih mednarodnih, državnih in klubskih tekmovanj v umetnostnem drsanju, v zadnjih letih pa tudi v hitrostnem drsanju. Posebno zahtevna in odmevna je mednarodno tekmovanje v umetnostnem drsanju “Skate Celje – European Criterium”. To je vseevropsko tekmovanje vseh mlajših kategorij drsalcev, vključno z mladinci, za evropski  pokal, ki poteka pod okriljem mednarodne drsalne organizacije ISU že od leta 1994. Gre za največje mednarodno tekmovanje po številu udeleženih držav v Sloveniji (22 držav in 320 tekmovalcev ) v umetnostnem drsanju  in v Evropi (skupno udeleženo cca 28 držav z 1100 tekmovalci) in seveda v naši državi.