Uporabljeni viri in literatura o trgovcu Pavlu Magdiću

O podjetniku je v nam dostopni literaturi zelo malo napisanega, gesla o njem ni v slovenskih in hrvaških biografskih leksikonih in enciklopedijah. Edino obširno objavo o njegovi ugledni trgovini oblačil najdemo le v slovenski mesečni reviji Domači prijatelj iz leta 1931 in v določenih objavah slovenskih časnikov pred prvo svetovno vojno. V časopisju tistega časa je moč najti številne oglase njegove trgovine.

Za pripravo digitalne zbirke so bili uporabljeni sledeči viri in literatura:

• Amtsblatt zur Laibacher Zeitung, št. 276, 2. 12. 1909.
  • Andrejka, R.: Trgovska zgodovina Schellenburgove ulice v Ljubljani. V: Trgovski tovariš, leto 34, št. 1/2, 1937, str. 1-42.
  • Bat’a pričenja graditi 7 nadstropno palačo. V: Slovenski dom, leto 2, št. 144 (28. jun. 1937), str. 1-2.
  • Društva. V: Dan : neodvisen politični dnevnik. Leto 2, št. 447 (25. mar. 1913), str. 3.
  • Jezernik, B.: “Svoji k svojim” : politične in družbene dimenzije slovenskega narodnega vprašanja. V: Etnolog 18 (2008), str. 65-74.
  • Ljubljanske Žale: Iskalnik grobov.
  • Mrevlje, N.: Prvi kino v Ljubljani je bil v hiši, ki je danes ni več (o hotelu Malič). V: https://siol.net/trendi/potovanja/prvi-kino-v-ljubljani-je-bil-v-hisi-ki-je-danes-ni-vec-486081
  • oglasi v časopisju do leta 1918: Nova doba, Rdeči prapor, Laibacher Zeitung, Slovenec, Slovenski Sokol …
  • Papler, A.: Mestece Ljubljana : roman o narodno zabavni ljubezni in lumpariji, ki se nadaljuje. Tedenska tribuna, Letn. 20 in 21, 27. 12. 1972, jan.- april 1973.
  • Pešak Mikec, B., Budna Kodrič, N.: Ljubljanski hoteli do druge svetovne vojne. V: Kronika : časopis za slovensko krajevno zgodovino, letn. 50, 2002, št. 3: Iz zgodovine Ljubljane, str. 343-362.
  • Politični ogled. Ljubljanski Slovenci za Hrvate. V: Slovenski gospodar : podučiven list za slovensko ljudstvo, letn. 37, št. 22 (28. maj 1903), str. 3.
  • Počivavšek, M.: En gros & en detail : trgovina v Sloveniji do druge svetovne vojne : trendi, strukture, prakse. Celje : Zgodovinsko društvo, 2012 (Zgodovini-ce ; 13).
  • Razgled po Slovenskem. V: Slovenski dom : napredno kmetsko glasilo. V Ljubljani : Rasto Pustoslemšek. Leto 1, št. 22 (11. dec. 1909), str. 3.
  • Spomin na talce. V: Enakopravnost (Equality) : neodvisen dnevnik za slovenske delavce v Ameriki. Cleveland ; Ohio : The American Yugoslav Printing & Publishing Co., letn. 32, vol. 32 (1. dec. 1949), str. 3. (O Pavlu Magdiću mlajšem).
  • Stara hiša se umika novi palači. V: Slovenski narod, letn. 71, št. 125 (4. jun. 1938), str. 7. (O pripravah na gradnjo palače Bata)
  • Trgovski list : časopis za trgovino, industrijo, obrt in denarništvo. Ljubljana ; Trst : Konzorcij “Trgovskega lista”, letn. 18, št. 44 (18. apr. 1935), str. 3; letn. 21, št. 127 (18. nov. 1938), str. 1; letn. 24, št. 29 (10. mar. 1941), str. 3.
  • Začetek poštnega centra. V: Domači prijatelj : mesečnik za zabavo in pouk, letn. 5, 1931, št. 9/10 (sept.-okt. 1931), str. 284.