skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Univerza za III. življenjsko obdobje v Osrednji knjižnici Celje

Osrednja knjižnica Celje že dobri dve desetletji posveča posebno pozornost starejšim uporabnikom in ljudem s posebnimi potrebami. Ena od oblik dela z omenjenimi uporabniki je Univerza za tretje življenjsko obdobje, ki deluje kot oblika neformalnega izobraževanja starejših. Iz začetnega domoznanskega krožka v letu 1994 se je dejavnost razširila na skoraj 40 različnih izobraževalnih programov. Univerza šteje blizu 650 aktivnih članov. Delo na Univerzi poteka v obliki krožkov, delavnic, ogledov, ekskurzij, predavanj, razstav in spominskih večerov, večina slušateljev pa svoja nova znanja nadgrajuje tudi z uporabo knjižničnega gradiva.

Preberi več
U3O je namenjena vsem, ki jim je upokojitev prinesla čas za uresničitev želja in interesov iz prejšnjih obdobij, ki želijo del svoje energije nameniti umski in telesni aktivnosti, ki želijo preživeti del časa ustvarjalno, v kulturnem in prijetnem druženju … Univerza ponuja širok nabor izobraževalnih programov, od učenja tujih jezikov in spoznavanja kulture, umetnosti in zgodovine, do razvijanja ustvarjalnosti na različnih področjih ter izobraževanja za zdravo življenje, osebnostno rast in boljše razumevanje sebe in sveta.  
 
Zakaj U3O v knjižnici?
 
Knjižnica je javni prostor, kjer se ljudje praviloma dobro in domače počutijo. Obdani z “znanjem vsega človeštva” in bogato zakladnico literarnih del se skoraj ne morejo ubraniti željam po “več vedeti, več prebrati, se več novega naučiti”. Motivacija za kakršnokoli učenje je zato v knjižnici velika, hkrati pa je na voljo obilo priročnikov za različna raziskovanja, za dopolnitev znanja, za začetnike v jeziku je na voljo mnogo je tujejezične literature v različnih zahtevnostnih stopnjah besedil. 
 
zapisala Slavica Hrastnik, bibliotekarka, vodja dejavnosti
 

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Kategorije

družba

Datum objave

15.12.2015 00:00

Zadnja sprememba

15.03.2016 11:10

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam