Umetnine Preberi več
F.K. Skola se je zelo zanimal tudi za umetnost kot tako. Vrsto umetnin je prerisal iz časopisov, precej pa jih je ustvaril tudi sam, a jih likovno ni mogoče primerjati z ostalim njegovim slikarskim delom. Odlikujejo se predvsem po avtorjevi prefinjenosti in risarski potrpežljivosti. Med prvimi so tri kopije plemiških portretov iz 17. stol., Robbova angela z glavnega oltarja v šentjakobski cerkvi, kasneje klasicistični paviljon v Zidanem Mostu, vrsta upodobitev svetnikov, miniaturne kopije bidermajerskih lovskih motivov, študije človeških in živalskih fiziognomij in še kaj.

UMETNINE, UPODOBITVE