Trije uredniki v enem letu

Pisalo se je leto 1950 – nenavadno, bi rekli nekateri. Nekatere je očara­la prva prava avtocesta v Jugoslaviji, imenovana »Cesta bratstva in enotnosti«, druge, pred­vsem v svet zazrte kmetovalce, pa je prevzel kikiriki, ki so ga pričeli goji­ti v okolici Nove Gorice, nameravali pa so ga zasaditi tudi na Celjskem. Dinamično je bilo tudi pri Celjskem tedniku – v enem letu so se zamenjali kar trije uredniki.

Preberi več
Prvih 15 številk je uredil še Lojze Jurc, toda ko je na hitro odšel v Ljubljano, tudi vsemogočni okrajni komite ni mogel zapolniti praznine kar čez noč. Posle urednika so tako za tri ted­ne zaupali najstarejšemu po stažu Ju­retu Krašovcu. Uredil je le tri številke, v tem času pa je okrajnemu komiteju le uspelo najti primernega urednika. To mesto je prevzel Tone Maslo, a ne za dol­go - uredil je le 18 številk, nato pa so mu z vojaškega odseka poslali vabilo na dvomesečne orožne va­je.
No­vi »šef« je postal znani celjski režiser Branko Gombač. Njegovi takratni sodelavci vedo povedati, da je Gom­bač pokazal velike režiserske sposob­nosti tudi pri izdaji Celjskega tedni­ka. List je izhajal le vsak drugi te­den na samo dveh straneh. In vzrok? Ni bilo papirja, zato preveč napor­nega dela ni imel, če izvzamemo kraj­šanje člankov. Se je pa lotil dela pri časopisu nadvse resno in ambicioz­no. Sam je napisal večino člankov, pretežno gledaliških kritik in esejev, za drugo pa je itak ostalo zelo malo prostora. Tako je prišel do spoznanja, da lahko časopis piše in ureja en sam človek, zato je uredništvo enostavno razpustil (mo­goče tudi po naročilu).