Tovarna vozil in toplotne tehnike Boris Kidrič Maribor

Po sprejetju nove ustave SFRJ leta 1974 je prišlo do spremembe v samoupravni organiziranosti TŽV Boris Kidrič. Po zakonu o konstituiranju organizacij združenega dela in njihovem vpisu v sodni register je bilo ustanovljenih 31 organizacij združenega dela, ki so 15. februarja 1974 podpisale samoupravni sporazum o združitvi tozdov v Tovarno avtomobilov in motorjev Maribor. 4. marca 1974 so se organizirale v Skupnost temeljnih organizacij tirnih vozil. 9. decembra 1974 je TŽV Boris Kidrič dobila novo ime: Skupnost TOZD Tirnih vozil. 14. decembra 1977 se je Skupnost TOZD Tirnih vozil preimenovala v Tovarno vozil in toplotne tehnike Boris Kidrič.

Zaradi nagle širitve toplovodnega programa je bil v letih 1976 in 1977 zgrajen v Lenartu nov obrat za proizvodnjo bojlerjev, ki je bil v letih 1979 in 1980 še razširjen na 3500 m2 površine. Podjetje je bilo v 80. letih največji proizvajalec vakuumsko emajliranih bojlerjev v Jugoslaviji.

Leta 1978 se je delovna organizacija TVT Boris Kidrič združila z drugimi delovnimi organizacijami v SOZD Združena industrija vozil (ZIV) TAM, Maribor. Delovna organizacija Tovarna vozil in toplotne tehnike Boris Kidrič se je opredelila za naslednji proizvodni program:
– investicijsko vzdrževanje in izdelava novih tirnih vozil,
– proizvodnja toplovodnih kotlov in komponent za toplotni program,
– proizvodnja agregatov in komponent za cestna vozila.

Proizvodnja toplovodnih kotlov in komponent za toplovodni program se je leta 1982 obogatila s tem, da se je k TVT Boris Kidrič priključil še TOZD TOBI iz Bistrice pri Limbušu s 380 zaposlenimi.