Tomislav Vrečar

Tomislav Vrečar se je rodil leta 1976 v Postojni, odraščal pa je v Novi Gorici. Obiskoval je Klasični licej Primož Trubar v Gorici. Leta 1994 je šolanje opustil in se preselil v Ljubljano, kjer živi in ustvarja. Svoje prve pesmi je objavil v lokalni goriški reviji Via Libera. Piše in objavlja v slovenskem in italijanskem jeziku. Izdal je štiri pesniške zbirke: Punk še ni hin (1997), Vaš sin vsako jutro preganja mačke po soseski (1998), Ko se mi vse ponuja, se meni skuja (2003) in Naj me koklja brcne, potem bom pa še jaz njo (2004). Sodeloval je z različnimi slovenskimi avtorji (Svetlana Makarovič, Tomaž Šalamun) in pri različnih multimedijskih in glasbenih projektih. Veliko gostuje v Italiji in prevaja dela italijanskih pesnikov mlajše generacije, predvsem iz Furlanije.