Todosja Lazarov - Festival smeha

Vsebino predstavlja zgodba Festival smeha, ki jo je napisal Todosja Lazarov in je objavljena v knjižici Kako so se na Jesenicah včasih zabavali.

Preberi več

Vsebino dokumenta predstavljajo spomini avtorja na zabavno prireditev Festival smeha, ki je potekala 22. avgusta 1973 v hali Podmežakla na Jesenicah. Šlo je za nastop šestdesetih najboljših humoristov in pevcev, ki so nastopali po republikah bivše skupne države Jugoslavije. Avtor opiše, kako je sam doživel to prireditev. V nadaljevanju opiše še ogled nogometne tekme med ekipama Partizana iz Beograda in domačih Jesenic ter spomine na obisk podobne prireditve, kot je bil Festival smeha v hali Podmežakla, 25. junija 1976, na kateri so sodelovali znani jugoslovanski pevci in humoristi. Avtor zaključi z mislijo, da take velike prireditve od takrat na Jesenicah ni bilo več. Dodana je tudi fotografija oglasa za Festival smeha, ki je bil objavljen v Železarju 17. avgusta 1973, letnik 15, št. 33, str.16.

Jesenice, kulturna dediščina, LOKALNE SKUPNOSTI, krajevna zgodovina, ZGODOVINA, ETNOLOGIJA