skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Tekmovanja in koncerti

Laška godba je z leti pridobivala na kakovosti. Če so na začetku igrali le na povorkah, so se kaj kmalu pojavile želje in potrebe po dokazovanju. Kar 80 let je imela godba za sabo, ko se je udeležila prvega tekmovanja v Celju in že takrat so godbeniki dokazali, da so najboljši, saj so zasedli prvo mesto. Preberi več
* 1955. leta je godbo vodil Alojz Covnik, ki je Laščane popeljal do tretjega mesta na Tekmovanju rudarskih godb v Velenju.
* Leta 1997, ko je bila godba že precej utečena, so bili godbeniki že dovolj samozavestni, da so se prijavili na tekmovanje slovenskih godb v tretji težavnostni stopnji. Pod vodstvom Ivana Medveda so v Sežani dokazali, da so sposobni še za kaj več, saj so prejeli zlato plaketo.
* Že naslednje leto (1998) so se prijavili na tekmovanje slovenskih godb v drugi težavnostni stopnji. V Krškem so prejeli srebrno plaketo.
* Leta 2003 so se prebili v prvo težavnostno kategorijo. Na tekmovanju godb v drugi težavnostni stopnji so prejeli zlato plaketo s posebno pohvalo.
* Leta 2008 je Laška pihalna godba napredovala že v koncertno težavnostno stopnjo in na tekmovanju slovenskih godb zopet prejela zlato plaketo s posebno pohvalo.
*  Ob 150-letnici Laške pihalne godbe, pa je le-ta v Laškem organizirala tekmovanje slovenskih godb v koncertni težavnostni stopnji in prejela srebrno plaketo ter številne pohvale na račun organizacije in izvedbe samega tekmovanja.

Fotogalerija

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Kategorije

glasba, ples

Kontaktne osebe

Srečko Maček

Ključne besede

godbe na pihala, gostovanja, gostovanja v tujini, KONCERTI

Datum objave

03.09.2014 09:41

Zadnja sprememba

03.09.2014 09:41

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam