Zemljevid

Spomenik žrtvam 1. svetovne vojne so postavili v letih po koncu vojne, pri čemer naj bi prvotno stal na pokopališču, kasneje pa na platoju pred cerkvijo sv. Tomaža.

Preberi več
Prvotnega obeležja danes ni več, saj so ga leta 1991 odstranili med urejanjem okolice cerkve. Imena žrtev prve svetovne vojne pa so zapisana na ploščah na združenem spominskem obeležju, ki so ga v novem tisočletju uredili na prenovljenem pokopališču.
Na šestih marmornih ploščah so vklesana imena žrtev 1. in 2. svetovne vojne. Padli v 1. svetovni vojni so navedeni z imenom in priimkom in po posameznih vaseh: Sveti Tomaž, Bratonečice, Savci, Trnovci, Lahonci, Ključarovci, Žvab in Senik.

SPOMENIKI, Sveti tomaž, SVETOVNA VOJNA 1914-1918