skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Vida (1918–2008) in Bojan (1914–1989) Ribnikar

Hčerka Vida se je leta 1940 poročila z Bojanom Ribnikarjem, ki je prav tako kot Vida prihajal iz narodno zavedne in premožne družine. Po poroki sta živela v Mariboru. Bojan je prevzel Večernik in kot novinar ostro obsojal nacizem, zato se je moral po kapitulaciji Jugoslavije umakniti pred Nemci v italijansko okupacijsko cono. Kasneje sta oba z Vido prebežala v Italijo. Po osvoboditvi Rima sta delala pri zaveznikih, ob koncu vojne pa v Trstu, Bojan je postal urednik glasnika Glas zaveznikov, Vida pa je delala na radiu.

Po priključitvi Trsta Italiji sta emigrirala v Argentino. V Buenos Airesu sta morala za preživetje opravljati kakršnokoli delo. Po dveh letih jima je uspelo pridobiti vizum za Združene države Amerike. Najprej sta živela v New Yorku, kasneje pa v San Franciscu, kjer je bila Vida vodja nove enote nizozemske letalske podružnice KLM, Bojan pa solastnik potovalne agencije. 

 

Fotogalerija

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Avtor besedila

Alenka Verdinek

Kontaktne osebe

Alenka Verdinek

Ključne besede

RODBINE, SONARAVNO GOZDARSTVO, GOZDARSTVO

Datum objave

26.05.2016 11:01

Zadnja sprememba

26.05.2016 11:01

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam