Zemljevid
Tomaž Kravogel, prinašalkin praded, je bil mobiliziran v avstroogrsko vojsko. Bil je vojak v Galiciji, ker je bil zajet in poslan v rusko ujetništvo v Omsk.. Bil je konjenik. Preberi več
Vse obdobje je bil na prisilnem delu v rudniku. Pred vojno se je ljubiteljsko ukvarjal z mizarstvom. Steklenico je s pinceto naredil sam v ruskem ujetništvu. Leta 1917 se je vrnil v Trbovlje. Predmet je zapustil svoji hčeri, sedaj pa ga dedujejo naslednji rodovi družine Kravogel. V steklenici je razpelo, na vsaki strani sta slovenska zastava in zastava avstrijskega cesarstva. Spodaj je prikazan umirajoči vojak, ob katerem kleči medicinsko osebje. Nad njim je angel.