Zemljevid  

Stari most 1969-1979

Zgodovina in življenje mariborskega Starega mostu v letih 1969-1979

Preberi več
V letih 1969-1979 so časopisi poročali:
 
Z mariborskega mostu skočil v Dravo
 
Danes zjutraj ob 6.30 je  s starega mostu v Mariboru skočil v Dravo starejši moški. Potapljači zavoda za gasilsko in reševalno službo so takoj začeli iskati ponesrečenca. Res so kmalu našli njegovo truplo.
Do zdaj še niso mogli ugotovili, za koga gre. V njegovem žepu so našli razglednico, na kateri piše »Šel sem v Dravo«. Na razglednici je tudi ime Anton Razvratnih, toda v času, ko to poročamo še niso uspeli ugotoviti prave identitete samomorilca.
V. B.
 
Večer, 23. februar 1973, str. 16
 
Kaj bo s starim mariborskim glavnim mostom
Rekonstrukcija je nujna
 
Leta 1973 je nekdanji lepotec čez Dravo praznoval biserni jubilej. V soboto 23. avgusta 1913 je bil predan namenu in bo torej v kratkem star že 63 let.  Leta 1941 je zgrmel v Dravo, ko ga je minirala umikajoča se stara jugoslovanska vojska, bombni napadi so mu sicer prizanesli, toda zob časa ga je načenjal vse močneje …
... Mariborčane oziroma uporabnike »starca« seveda najbolj zanima ali je promet čez  nekdanji glavni most varen. O tem so včeraj razpravljali še posebej zavzeto po nedeljski katastrofi na Dunaju, ko je zgrmel v Donavo na videz povsem trden betonski most in po svetu povzročil precej preplaha. Po tej nesreči se namreč marsikje sprašujejo ali je z »njihovim« mostom vse v redu in kaj se pravzaprav skriva v notranjosti takega objekta …
B.S.
 
Večer, 3.  avgust 1976, str. 8
 
Most je dobil novo ograjo
Vrnitev k staremu
 
Stari mariborski glavni most je dobil novo ograjo - po starem Pri prenavljanju mostu (o katerem smo že obširno poročali) -  do včeraj na vzhodni strani postavili novo ograjo, ki so jo pripravili delavci Metalne. Ograje je po obliki posnetek stare ograje – in sicer tiste, ki je bila na mostu, ko so ga  zgradili, odstranili pa so jo ob njegovi porušitvi leta 1971. 
M. V.
 
Večer, 11. julij 1978, str. 8

Fotogalerija

Lokacija

Informacije

Kategorije

zgodovina

Kontaktne osebe

Vlasta Stavbar

Ključne besede

Maribor, MOSTOVI, stari most, ZGODOVINA

Datum objave

03.12.2014 16:18

Zadnja sprememba

20.05.2020 15:44

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam