Zgodovina in življenje mariborskega Starega mostu v letih 1969-1979

V letih 1969-1979 so časopisi poročali:

Z mariborskega mostu skočil v Dravo

Danes zjutraj ob 6.30 je  s starega mostu v Mariboru skočil v Dravo starejši moški. Potapljači zavoda za gasilsko in reševalno službo so takoj začeli iskati ponesrečenca. Res so kmalu našli njegovo truplo.
Do zdaj še niso mogli ugotovili, za koga gre. V njegovem žepu so našli razglednico, na kateri piše »Šel sem v Dravo«. Na razglednici je tudi ime Anton Razvratnih, toda v času, ko to poročamo še niso uspeli ugotoviti prave identitete samomorilca.
V. B.

Večer, 23. februar 1973, str. 16

Kaj bo s starim mariborskim glavnim mostom
Rekonstrukcija je nujna

Leta 1973 je nekdanji lepotec čez Dravo praznoval biserni jubilej. V soboto 23. avgusta 1913 je bil predan namenu in bo torej v kratkem star že 63 let.  Leta 1941 je zgrmel v Dravo, ko ga je minirala umikajoča se stara jugoslovanska vojska, bombni napadi so mu sicer prizanesli, toda zob časa ga je načenjal vse močneje …
... Mariborčane oziroma uporabnike »starca« seveda najbolj zanima ali je promet čez  nekdanji glavni most varen. O tem so včeraj razpravljali še posebej zavzeto po nedeljski katastrofi na Dunaju, ko je zgrmel v Donavo na videz povsem trden betonski most in po svetu povzročil precej preplaha. Po tej nesreči se namreč marsikje sprašujejo ali je z »njihovim« mostom vse v redu in kaj se pravzaprav skriva v notranjosti takega objekta …
B.S.

Večer, 3.  avgust 1976, str. 8

Most je dobil novo ograjo
Vrnitev k staremu

Stari mariborski glavni most je dobil novo ograjo - po starem Pri prenavljanju mostu (o katerem smo že obširno poročali) -  do včeraj na vzhodni strani postavili novo ograjo, ki so jo pripravili delavci Metalne. Ograje je po obliki posnetek stare ograje – in sicer tiste, ki je bila na mostu, ko so ga  zgradili, odstranili pa so jo ob njegovi porušitvi leta 1971.
M. V.

Večer, 11. julij 1978, str. 8