Stare razglednice in fotografije Črnega grabna

Etnologinja Andreja Čokl in zbiratelj Zmago Tančič sta s pomočjo zasebnih zbirateljev prof. dr. Ivana Turka in Milana Škrabca, Knjižnice Domžale ter Narodne in univerzitetne knjižnice iz Ljubljane v elektronski obliki zbrala 95 različnih razglednic iz Črnega grabna. Trinajst izbranih razglednic in fotografij je bilo predstavljenih v občinskem koledarju Občine Lukovica za leto 2014.

Preberi več
Najstarejši najdeni razglednici sta tista v spomin Jovanu Veselu-Koseskemu iz leta 1898 in Pozdrav iz Lukovice iz leta 1899, najmlajše zbrane so iz šestdesetih let 20. stoletja. Dodane so tudi fotografije današnjega stanja istih stavb ali panoram. Tako lahko primerjate stanje nekoč in danes.

Urška Justin

Ključne besede

BARVNA FOTOGRAFIJA, FOTOGRAFIJE, KRAJINSKA FOTOGRAFIJA, RAZGLEDNICE, Spominske razglednice, stare razglednice