Spomini na starega očeta

Lenart Horvatič je prinesel spomine na svojega starega očeta Franca Horvatiča, ki je bil avstroogrski vojak, udeleženec krvave Soške fronte. Preberi več
Franc Horvatič je večkrat pripovedoval o ponižanjih iz takratnih časov. Avstrijski častniki so slovenske vojake za manjše prekrške ali neposlušnosti hudo kaznovali. Lenart se spomni pripovedi starega očeta o mučenju z zavezovanjem rok za vejo, prsti na nogah pa so se kljub temu dotikali tal. Tako so viseli tudi cel dan. Med vojskovanjem je bil Franc hudo ranjen. Točnih podatkov se pripovedovalec ne spomni. Lenart se spomni predvsem pripovedovanja o hudi disciplini, ki je vladala v vojski.