Šmarski podeželski zdravniki 1870 - 1970

Zgodba prikazuje življenje in delo šmarskih zdravnikov, ki so v preteklosti skrbeli za preventivo in zdravje prebivalcev našega kraja in okolice. Nastala je iz gradiva, ki ga hrani Knjižnica Šmarje pri Jelšah v svoji domoznanski zbirki, ter gradiva nekaterih zasebnih družinskih arhivov. Bogata zbirka fotografij s svojo zanimivo vsebino kar sama kliče po predstavitvi. S pomočjo obstoječih virov smo obogatili fotografije še s kratkim besedilom in ponudili našim občanom vpogled v življenja zdravnikov, ki so se v težkih razmerah borili za razvoj sodobnega zdravstva. Izobraženi, razgledani in sočutni zdravniki so svoje življenjsko delo posvetili ljudem. S to zgodbo posvečamo spomin na njih in ga ohranjamo za prihodnje rodove.

Mateja Žagar

Mateja Žagar