Slovenski pesniki in pisatelji v podobi Avgusta Černigoja, 1985

Razstava portretov slovenskih pesnikov in pisateljev iz leta 1944.

Preberi več

"Nič ni čudnega, če je bilo v Kosovelovi knjižnici v Sežani že več Černigojevih razstav. Černigoj je prijatelj knjižnice že vrsto let. Svoj prijateljski odnos do te ustanove ne izraža mojster le z obiski, temveč je že nekajkrat ob novem letu knjižnici poklonil novoletne voščilnice, ki jih je knjižnica razpošiljala svojim zvestim bralcem. Za knjižnico pa je tudi izdelal exlibris, s katerim knjižnica, najbrž edina v Sloveniji, opremlja svoje knjige. Odkar mojster živi v Lipici, pa pride skoro vsak dan na obisk v knjižnico. Rad pregleda časopise, nove knjige in še vedno se navdušuje nad novim, lepim, avantgardnim. S posebnim zanimanje spremlja dejavnost knjižnice, posebno likovne razstave in v knjižnici so nam mnogokrat dobrodošle njegove presoje." (Čehovin, 1985)

Lučka Čehovin

Černigoj, Avgust, Kosovelova knjižnica Sežana, PROSLAVE, obletnice, RAZSTAVE, Kobilarna Lipica