Regent Aleksander Karađorđević

Aleksander Karađorđević, srbski regent že od leta 1914, se je konec junija 1920 podal na prvi uradni obisk hrvaških in slovenskih krajev, ki so ga z veliko pozornostjo in naklonjenostjo spremljali takratni časopisi. Najprej je obiskal Zagreb, nato se je ustavil v Ljubljani, na Bledu, v Tržiču, Kranju, Kamniku, Celju in na koncu v Mariboru. V vseh krajih, ki jih je obiskal, so mu pripravili veličastne sprejeme in ga ob petju himne pričakali v cvetju, zelenju in zastavah.

Dunja Mušič

Dunja Mušič

Ključne besede

RAZSTAVE, ARHIVSKO GRADIVO, SLOVENCI, ZGODOVINA, Kraljevina SHS, Kraljevina Srbov, Hrvatov in Slovencev 1920-1929, Karađorđević, Aleksander