Plesna skupina Point

Pomemben del bogate umetniške aktivnosti so v Kulturno umetniškem društvu Študent (KUD Študent) Maribor (ustanovljen 1964) predstavljale tudi plesne sekcije. Od leta 1969 je delovala plesno-športna sekcija, ki jo je vodil plesni mojster Franjo Kozar, mednarodno priznani plesni učitelj in sodnik. Pod njegovim vodstvom je delovala do leta 1976. V tem času so se nekateri plesni pari uvrščali v sam svetovni vrh – Branka in Marjan Lorger sta tako dosegla osmo mesto na svetovnem prvenstvu v standardnih in latinskoameriških plesih.

Ob zaključku sezone 1974/75 so tekmovalke športne ritmične gimnastike pri TVD Partizan Maribor povabile študenta Eduarda Fouda Jacksona k sodelovanju in se predstavile na zaključni akademiji s koreografijo, ki je požela veliko navdušenja.  Tako se je porodila ideja, da bi s plesom nadaljevali. Leta 1975 so se tudi uradno priključili Kulturno umetniškemu društvu Študent Maribor kot plesna skupina POINT, ki je ob koncu prve sezone v dvorani Union že izvedla  celovečerni koncert modernega, izraznega plesa v Mariboru.