Sedemdesetletnica - pika na i

Z razstavo ob diamantnem jubileju v celjski knjižnici, ki so jo domoznanci pripravili na podlagi bogatega foto-dokumentarnega gradiva, in jo nato objavili še na spletnem portalu Kamra, je odlično sodelovanje knjižnice in Žab pripeljalo do skupnega praznovanja sedemdesetletnice v juniju 2016.

Preberi več

Sicer pa je pod umetniškim vodstvom Romana Fonde v zadnjih petih letih vključno z jubilejnima ob 65- in70-letnici bilo odigranih štirinajst koncertov, od tega štirje v knjižnici, dva ob dnevu državnosti (2011 in 2013). Nastopali so še na celjskem Starem gradu (2012), pri Vodnem stolpu in Plesnem forumu (2014), Gradu Lemberg (2015), v Ljubljani na najelitnejšem  Gala Rotary plesu in ob obletnici Mestne četrti Center Celje, kjer so tudi  prvič nastopile Male Žabe – Brazzz band (2016). Ta manjša zasedba devetih instrumentalistov  je zelo fleksibilna in igra vse zvrsti plesne in jazzovske  glasbe.

Kot gostje so v zadnjih petih letih z Žabami nastopili naslednji vokalni solisti:

Anika Horvat, Manuela Brečko, Amadea Begović, Sandra Feketija, Uroš Perić, Sandra Petek, Boštjan Korošec, Sine Videčnik, Živa Žohar, Irena Yebuah, Sanja Pesan, Alenka Godec, Samir Kobler, Tim Jevšenak, Tomo Hartman in Oto Pestner.

DRUŽABNO ŽIVLJENJE, PLESNI ORKESTRI, ZABAVNA GLASBA