Schützovi oblikovalci

Za oba obrata – v Olomoučanih in Libojah oz. Kasazah – naj bi vzorčne modele izdelovali v večkrat omenjenem ateljeju na Dunaju (Gebrüder Schütz in Wien, Atelier); to potrjujejo tudi povsem identični izdelki, ki so različno signirani (z natančnimi podatki, kdaj je atelje deloval, in seznamom zaposlenih trenutno še ne razpolagamo). Do danes se je v tovarni KILI (Keramična industrija Liboje) ohranilo nekaj nad 900 kosov delno ali v celoti ohranjenih modelov in kalupov. Pokrajinski muzej Celje jih je v letu 2004 inventariziral, nato pa je bila zbirka z odlokom Občine Žalec razglašena za kulturni spomenik lokalnega pomena. Samo peščica od ohranjenih modelov je datiranih in signiranih – z začetnicami AK, TP, TZ, FZ in Z, na nekaterih pa je označena številka modela.