Reorganizacija sistema javnega obveščanja

Reorganizacija sistema javnega obveščanja jeseni 1963 je povzročila kadrovske spremembe tudi pri Celjskem tedniku.

Preberi več
Okrajni odbor SZDL je opra­vil vidne kadrovske spremembe tako pri glasilu (po novem je bila njegova ustanoviteljica SZDL) kot tudi pri ra­diu. Dotedanjega odgovornega ured­nika Toneta Masla je imenoval za glavnega urednika »Ekonomske eno­te informacije« pri Celjskem tisku, ki je združeval tudi tednik in radio, odgovorni urednik radia je postal Milan Božič, odgovorni urednik Celjskega tednika pa Jure Krašovec. Po dol­gem času so se tudi kadrovsko okre­pili in pripravili nov vsebinski kon­cept, ki pa se ni bistveno razlikoval od prejšnjih.
Soočiti so se morali tudi z novimi ekonomskimi težavami, ki so se pojavile z ukinitvijo prejšnjih ugodnosti za časopisna podjetja. Celjski tednik je po novem izhajal pod okriljem grafičnega pod­jetja Celjski tisk, kjer je imel zago­tovljeno finančno varnost, saj so za tiskarne, ki so izdajale politične ti­ske, veljale številne ugodnosti. V ok­viru Celjskega tiska je izhajal šest let - do ukinitve okrajev v letu 1965.