skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Razstavi Avgusta Černigoja v Kosovelovi knjižnici in Kobilarni Lipica, 1982

"Malo je ljudi, ki znajo živeti tako, da jih čas ne postara.

Preberi več

Tak je Avgust Černigoj, ki ta mesec praznuje svoj 84. rojstni dan. A kljub visoki starosti se bomo v Lipici srečali s takšnim, kot smo ga bili vedno vajeni: dobre volje, polnim idej in volje do dela, vedno pripravljenim za zanimiv pogovor, a ne zmanjka mu tudi šaljivih besed, ki jih zna izreči v posebnem tonu, značilnem samo zanj, v katerih je vedno skrite prijetne ali neprijetne resnice." (uvodno besedilo Lučke Čehovin, 1982)

"Lipiška razstava je vsebinsko sestavljena iz treh delov in v celoti izraža veliko radoživost umetnika. Poleg konjev je Černigoj tu risal še naravo, drevesa, korenine, osušene veje. Tretji del pa so izredno zanimivi barvni akvareli, v katerih umetnik v vseh mogočih živih barvah izraža svojo življenjsko radost.

Rastava v sežanski Kosovelovi knjižnici pa sodi že med tradicionalne razstave, ki jih knjižnica prireja že vrsto let prav na Černigojev rojstni dan. Običajno so na teh razstavah vedno prikazana najnovejša umetnikova dela. /.../ V knjižnici so razstavili Černigojeve linoreze iz obdobja petdesetih in šestdesetih let. /.../

Otvoritev razstave v knjižnici je bila nadvse prisrčna. Razstavo je krasila bogata ikebana iz vseh mogočih sadežev, ki so jih obiskovalci razstave na povabilo jubilanta pojedli. Prav tako so v knjižnici gostu poklonili torto, ki jo je Černigoj razrezal in razdelil." (Čehovin, 1982)

Fotogalerija

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Avtor besedila

Lučka Čehovin

Ključne besede

Černigoj, Avgust, Kosovelova knjižnica Sežana, PROSLAVE, obletnice, RAZSTAVE

Datum objave

27.12.2019 14:50

Zadnja sprememba

25.12.2019 16:52

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam