Raziskovalni tabor Velenje 2009

Na zadnjem raziskovalnem taboru v Škalah pri Velenju so okoljski vidik obravnavali v kemijski in geografski skupini ter skupinah, ki sta se ukvarjali z raziskovanjem flore in favne. Tako so med drugim proučevali kakovost jezerskih voda v Šaleški dolini, vrstno sestavo rastja in živalstva v objezerskem svetu, pri čemer so se seznanili s številnimi raziskovalnimi metodami. Preberi več
Energetiki so raziskovali možnosti pridobivanja energije iz obnovljivih virov. Družboslovci so se ukvarjali s turizmom in novinarstvom, gledališčniki so spoznavali zakonitosti javnega nastopanja, kar so s pridom uporabili pri vodenju prireditve. Mladi raziskovalci pa so svoje delo sproti predstavljali javnosti, med drugim tudi v velenjskem časopisu Naš čas in v radijskih oddajah, ki jih je v eter pošiljal Radio Velenje.