Literatura in viri

Literatura in viri, uporabljeni v pričujoči digitalni zbirki:

Preberi več

KUČAN, Špela: Pustovanje v Ljubljani: v dvajsetih in tridesetih letih 20. Stoletja, Viharnik, Ljubljana, 2004

KURET, Niko: Maske slovenskih pokrajin. Cankarjeva založba in Inštitut za slovensko narodopisje ZRC SAZU, Ljubljana, 1984

MAL, Josip: Stara Ljubljana in njeni ljudje. Mestni muzej, Ljubljana, 1957

MRAK, Andrej: S Prešernom po »hudičevih« hišah v Ljubljani, na spletu: https://www.rtvslo.si/kultura/razglednice-preteklosti/s-presernom-po-hudicevih-hisah-v-ljubljani/326585

OVSEC, Damjan: Oris družabnega življenja v Ljubljani od začetka dvajsetega stoletja do druge svetovne vojne. Izdano kot 40-41 št. Arhitektovega biltena, Ljubljana, 1979

ŠTERBENC – SVETINA, Barbara: Maškarade v ljubljanskem Grand hotelu Union (1906 – 1935), v: O pustu, maskah in maskiranju. Rzprave in gradiva, Založba ZRC, ZRC SAZU, Ljubljana, 2003